string(31) "https://naturparkvesterhavet.dk" NULL NULL

Naturparkugen i naturens tegn: Filsø og Blochsgård

filsoe_07

09.00-12.00 Filsøs fugle-, dyreliv og historie

Mød Jonas fra NaturKulturVarde i Pedersholmtårnet. Han formidler om krondyr og fugle i Filsø-området.

I Langoddetårnet kan du møde Karin og Sven fra Dansk Ornitologisk Forening, som begge er engagerede ornitologer og har fulgt Filsø på tæt hold både før og efter genopretningen. Karin er derudover en ivrig fuglefotograf. De fortæller om fuglearterne ved Filsø og fuglelivets udvikling ved søen gennem de sidste 10 år.

I skolestuen ved Ellipsen fortæller Merete Vigen om Aage V Jensen Naturfond, Filsøs genopretning og søens udvikling gennem de sidste 10 år.

Arrangementet henvender sig primært til det voksne publikum, men børn er selvfølgelig altid velkomne

13.00 Officiel åbning af Premium Vandreruten Blochsgaard

Vær med til den officielle åbning af den nye Premium Vandrerute Blochsgaard ved naturbasen Blochsgård. Efter velkomst og taler ved Naturstyrelsen, Destination Vesterhavet og Varde Kommune binder vi snørebåndene og går ud i det smukke klitlandskab som de første på den sjette premium vandrerute i Danmark.

Vandreruten er cirka 8 km lang med afvekslende underlag og fører dig igennem et af de smukkeste naturlandskaber i Danmark – helt ude i klitterne.’

Vandreturen tager cirka 3 timer. Ruten er ikke egnet til barnevogne eller klapvogne.

Tilbage til forsiden

Filsø og Naturbasen Blochsgård

  • Formidling om Filsøs fugle-, dyreliv og historie. Henvender sig primært til det voksne publikum, men børn er også velkomne
  • Officiel åbning: Vær de første på den sjette Premium vandrerute i Danmark
Naturparkugen
onsdag d. 19 oktober 2022
09:00 - 16:00
Filsø, Kærgårdvej 14b, 6854 Henne
Naturbasen Blochsgård, Kærgårdvej 1, 6840 Oksbøl

Har du måske også set

Naturparkugen

fredag d. 21 oktober 2022

10:00 - 18:30

Naturparkwoche: Nymindegab
Ein Tag voller Musik in Nymindegab. Der er fællessang og en spændende, sanserig rundvisning for børn. Naturparkugen rundes af med en skumringskoncert med trioen Kirstine Bonde, Karl Gade og Per Sønderby.
Naturparkugen

torsdag d. 20 oktober 2022

13:00 - 20:30

Naturparkugen i spisekammerets tegn: Blåbjerg og Henne Strand
Find ud af mere om naturens spisekammer og dine egne svampe. Mød jægerne og hør om jagtens forskellige elementer og om glæden ved naturen. Om aftenen er der levende og gribende fortællinger fra Henne og omegn med smagsprøver på egnsretter.
Naturparkugen

onsdag d. 19 oktober 2022

09:00 - 16:00

Naturparkwoche: Filsø og Blochsgård
Diesen Sommer sind es zehn Jahre her, dass Filsø wiederentstanden ist. Jonas, Karin og Merete erzählen von den Rothirschen, dem Vogelleben, sowie der Entwicklung des Sees und des Tierlebens der Renaturierung zur Folge. Am Nachmittag gibt es eine offizielle Eröffnung der sechsten Premium Wanderroute Dänemarks.