Guidede ture

Få gode fortællinger og oplevelser sammen med lokalkendte guider

8w4y8000 (396)

Find din natur-/kulturformidler eller lokale guide

Kultur- og naturformidling

I Naturpark Vesterhavet er der rigtig mange spændende fortællinger og der er løbende guidede ture for både børn og voksne med naturvejledere og kultur- og naturformidlere.

Har du lyst at høre fortællingen om Filsø, en af Danmarks største krondyrbestande, malerkolonien i Nymindegab, fuglelivet ved kysten, Atlantvolden, hugormen eller en af de mange andre fortællinger, kan du kontakte en formidler eller finde din guidede tur i naturparkkalenderen.

Lokale Guider

De lokale guider er ikke uddannede naturvejledere, men formidler deres egne specielle interesseområder i naturparken. Naturpark Vesterhavet har i samarbejde med Friluftsrådet givet de lokale guider et kursus i at være lokal guide. Naturparken garanterer således for guidernes faglighed og kendskab til de særlige hensyn, der gælder i naturparken. Nogle af guiderne udbyder både bestilte arrangementer og offentlige oplevelser. Andre foretrækker den private tur aftalt mellem guide og gæst. Naturparkguiderne skal kontaktes direkte angående deres tilbud, og guiderne bestemmer selv, hvad de tager som betaling for turene. Nogle ture vil også fremgå af Naturparkkalenderen.

Kulturformidling

Vardemuseerne

Skoleklasser, firmaudflugt, tur med foreningen, privat selskab?

Alle kan få glæde af en guidet rundvisning eller en introduktion til udstillingerne. Vi tilbyder naturligvis rundvisninger på alle vores museer, men vil også meget gerne tage jer med ud i landskabet eller på en byvandring.

Find tilbud og kontaktoplysninger på linket nedenfor

VAM logo2

Naturformidling

NaturKulturVarde

Tag med NaturKulturVardes formidlere på en spændende tur til skov, hede eller vadehav med fokus på kultur og natur.

NaturKulturVarde tilbyder formidling og ture til mange målgrupper - uanset om du søger aktivitet, læring eller oplevelse. Se mere på www.naturkulturvarde.dk, og lad dig inspirere til at komme ud på opdagelse i den flotte vestjyske natur.

Find tilbud og kontaktoplysninger på linket nedenfor

Jonas 2

Afspil video

Kultur- og naturformidling

MereteVigen.dk

Merete Vigen tilbyder guidede vandreture og events med fokus på natur- og kulturhistorie i Naturpark Vesterhavet. Flere events er kombineret med kulinariske oplevelser i samarbejde med områdets bedste spisesteder.

Merete Vigen arrangerer alt fra firmature og foreningsudflugter til runde fødselsdage og guldbryllupper. Du kan booke dit eget arrangement hos Merete Vigen, eller købe billet til en af de mange vandreture og events hen over sæsonen.

Find tilbud og kontaktoplysninger på linket nedenfor

DSC00288-800px

Afspil video

Lokal Guide

Peter Voetman

Jeg arrangerer cykelture af ca. 3 timers varighed i Naturpark Vesterhavet. På turene fortæller jeg om landskabets udviklingshistorie, hvordan havet, sandet, vinden og befolkningen har formet landskabet gennem tiderne.

Kontakt mig på fam.voetmann@mail.dk, hvis du ønsker at få arrangeret en tur.

Peter Voetmann

Lokal Guide

Mathias Thiim

Jeg er uddannet biologilærer og arbejder som naturformidler. I Naturpark Vesterhavet, bruger jeg ofte meget tid på at finde forskellige arter, især insekter, fugle og svampe. Jeg tilbyder på denne baggrund, guidede svampeture og svampekursus.

Hvis du gerne vil ud og opleve nogle spændende dyr, sammen med dine børn, afholder jeg også arrangementer hvor vi finder smådyr, fanger frøer og salamandere. Skriv endelig til mig, hvis du har spørgsmål, for bookning af guidede ture, eller hvis du har særlige ønsker, til oplevelser i naturen. Min mail er: mathiasthiim@gmail.com

Mathias Thiim

Lokal Guide

Petra Eifler

Jeg er bosat siden 2011 i Nørre Nebel. I min fritid opholder jeg mig ofte i naturen - især i Blåbjerg Plantage og på strandture mellem Nymindegab - Lønne/Gammelgabvej - Houstrup - Henne Strand - Henne Mølle Å - Børsmose - Vejers og op til Blåvand. Jeg elsker at nyde vores skønne naturområder og vil meget gerne videregive min kærlighed for området til andre, samt sørge for en god oplevelse og tilgang til naturen.

Kontakt mig på p.eifler@gmx.de eller 50101537

Petra Eifler

Lokal Guide

Kamilla Christensen

Jeg er uddannet pædagog og friluftsvejleder. Jeg er specialiseret i friluftsliv henvendt til grupper med enten fysisk eller psykisk handicap eller med specielle behov. Jeg kan tage grupper med på vandring, i kano og med cykler ud i naturen. Bål danner ofte en god ramme for samtale og fællesskab, og jeg vil gerne slutte dagen af med at kigge ind i gløderne. Jeg vil rigtig gerne skræddersy en dag/tur for jer!

Skriv eller ring til mig på: kamilla.ha.chr@gmail.com eller 31511531

Kamilla Christensen

Lokal Guide

Stinne Jensen

Jeg er lokal guide med fokus på lokalområdet, lokale råvarer og naturens spisekammer. Jeg er bosat midt i det skønne område ved Filsø.

Kontakt mig på Kontakt@aktivnaturferie.dk eller 40968656

Stinne Jensen

Lokal Guide

Pia Jessen

Nymindegab er et unikt område i Naturpark Vesterhavets nordligste område, hvor jeg som naturguide gerne inviterer dig/jer ud sammen med "vi og fårene i naturen" på en tur for familien, en stille vandring eller en tur for dem der vil noget særligt.

Jeg hedder Pia Jessen og er i mit professionelle liv ansat i Folkeskolen, hvor brugen af uderummet er en stor del af min hverdag i form at udeskoleundervisning Det er ikke kun i mit professionelle liv, at uderummet har stor betydning, det er også en hel naturlig ting/del i mit private liv og som lokal guide.

Kontakt mig på pia@jessens.dk eller 22 88 09 84

Pia og Fåret

Afspil video

Lokal Guide

Peder Blaabjerg Pedersen

Naturture for børn med fokus på beskyttelse, bevarelse og brugen af naturen med afsæt i fiskeri og udnyttelse af det, vi fanger.

Ring eller skriv til mig på: pb@mulebykontrol.dk eller 51681888

Peder Blaabjerg Pedersen

Lokal Guide

Henrik Krogh-Jensen

Jeg er tidligere biologilærer og mine interesser er botanik, etnobotanik, fugle og kulturen i landskabet.

Skriv eller ring til mig på henkj@live.dk eller 22140821

Henrik Krogh-Jensen (2)

Lokal Guide

Heidi Facius Lauridsen

Kom med mig ud i vores fantastiske naturpark. Kom med ud og bliv klogere på lokalhistorien og hvorfor naturen er så vigtig for os moderne mennesker.

Kontakt mig meget gerne, hvis I er en flok (stor eller lille) der kunne tænke sig en tur. Eller deltag i en af de ture som jeg byder ud. Vi ses derude.

Kontakt mig på h.facius@gmail.com

Heidi Facius Lauridsen

Afspil video

Lokal Guide

Anne Hansen Aamand

Jeg er naturformidler og rejseleder og har gennem mange år guidet mennesker på tur og rejse. Jeg laver weekendture for busgrupper, der kommer tæt på naturen og ud i den.

- Familiegrupper eller aktive ture for børnefamilier med frisk luft og gode historier. - Sønderside: Byen der forsvandt. - Flygtningelejren i Oksbøl. -

Book mig og jeg guider dig/jer på din ønsketur i Naturpark Vesterhavet. Jeg kan kontaktes på amarie59@gmail.com eller 40272898

Anne Hansen Aamand

Lokal Guide

Annette Blaabjerg

Vrøgum Plantage ligger i min forhave. Her går jeg ofte tur med og uden hunde og med Ballonparken som udgangspunkt oftest. Vil du med?

Skriv eller ring til mig på  aped@ucsyd.dk eller 51681889

Annette Blaabjerg

Lokal Guide

Dorte Appel Olesen

Jeg er uddannet Psykoterapeut MPF. Privat tanker jeg op i naturen med rideture, vandreture og vinterbadning. Ud over almindelig samtaleterapi, tilbyder jeg walk and talk, mindfulness i naturen samt hesteguidet psykoterapi.

I de forskellige terapiformer inddrager jeg naturens elementer, hvilket har en helende virkning for nervesystemet/psyken. Min mand og jeg har en B&B, så hvis vores gæster ønsker en guidet vandretur, forsøger vi at imødekomme ønsket. Se mere på www.bedandbreakfast-oksboel.dk

Skriv eller ring til mig på dorteappelo@hotmail.com eller 20831355

Lokale Guider

Afspil video

Lokale guider